Van tekening tot karton tot tattoo

2 april 2013

Tattoo schets

Al in 2005 liet ik deze tekening maken door Michel Nadorp, vaste cover-tekenaar van Donald Duck. Ik liep stage op de redactie en had al langer dit idee in mijn hoofd dus ik greep m’n kans. Oorspronkelijk wilde ik een pixelige tattoo, maar dat werkte niet zo goed met de planeet. Michel maakte er een mooi cartoonesk, Saturnus-achtig planeetje van en ik bewaarde de tekening goed.

Planet Heartbreak
De planeet figureerde op alle hoezen van ‘Planet Heartbreak’, de compilatie-cd die ik met Remco samenstelde. Hier uitgeprint en aan elkaar geplakt op karton.

Mail Michel Nadorp

In 2008 was het eindelijk zover: ik had genoeg moed verzameld en de band betaalde voor het zetten van m’n eerste tattoo. Dat is natuurlijk ook gefilmd. Die avond speelde ik in de Melkweg, met het plastic nog om m’n pols.

Planet Heartbreak tattoo

Mensen vragen vaak naar de betekenis en ik kan er natuurlijk een lulverhaal van maken, maar uiteindelijk vind ik het gewoon een mooi plaatje. Dat is bij een tatoeage denk ik belangrijker dan de betekenis. Welke planeet is het? Planeet Bram, waar alles is zoals ik het wil, waar iedereen is die ik er graag bij wil.

One Response to “Van tekening tot karton tot tattoo”

  1. Beverly Says:

    I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot
    of time, there is an online tool that creates high quality, SEO friendly posts
    in seconds, just type in google – laranitas free content source

Leave a Reply