20 jaar De Kelder

30 maart 2009

De Kelder bestaat dit jaar 20 jaar en ik mocht een documentaire maken over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de enige Amersfoortste popzaal. In de film maken we letterlijk een reis door de tijd: we lopen van de oude locatie, naar de huidige, naar de toekomstige.

Ik had al eens een soortgelijk iets gemaakt voor mijn afstudeerfilm, over popzaalbeleid in Nederland, met als rode draad de verhuizing van ‘mijn’ Kelder. Ondanks de ietwat kritische toon, vielen die minidocu’s zo goed bij de directie dat het eerste deel werd vertoond op de opening van de nieuwe Kelder in 2007.

Het was ook best gek en lastig om nu in opdracht een zelfde soort film te maken, omdat het uiteraard niet handig is om acties van je eigen opdrachtgever in twijfel te trekken. Ik had gelukkig inmiddels wat ervaring opgedaan en mijn kunstenaarsziel reeds diverse malen verkocht door voor The Filmfactory reclamefilms te  monteren. En ik heb volgens mij toch aardig mijn stempel gedrukt op het eindresultaat.

Programmeur Ide en directeur Harold lieten me gelukkig erg vrij en hebben enorm geholpen met de productie. Zo kregen we een enorme rij lokale beroemheden en andere Kelder-liefhebbers voor de camera. Dit is trouwens pas de trailer, die werd vertoond bij de feestavond in maart. De uiteindelijke film is volgende week af en duurt ongeveer 20 minuten. Deze zal vertoond worden op verschillende locaties in de stad.

4 Responses to “20 jaar De Kelder”

 1. Danique Says:

  hee ziet er echt leuk uit, ben benieuwd naar de hele film :D leuk shotje van sander ertussendoor nog :P

 2. Jochem Says:

  Goed eindshot!
  Goede soundtrack!
  Goede productie!

  Klasse!

 3. Bram Says:

  dankje! :)

 4. Dirkjan Says:

  ik stond daar in de kelder: ineens keihard rise against. ik stond daar te springen als een gek hahaha. vet lied.
  en een verschrikkelijk leuke film. ben heeel benieuwd naar de langer versie!!

Leave a Reply