Lost Your Mind

25 februari 2014

Voor onze tweede song wilden we iets héél anders doen. Ik had een demo gemaakt in een stijl die we nog nooit hadden geprobeerd, een duister en boos liedje geïnspireerd door de energieke dubstep van Nero en de rauwe zanglijnen van Neon Trees. Producers Future Presidents wisten die rare combinatie precies goed te vertalen naar iets dat fris klinkt maar nog wel Only Seven Left is, vonden wij. Ze benadrukten de hooks, bewaarden de donkere sfeer en maakten het refrein een stuk toegankelijker. De sound werd vetter door juist veel weg te laten.

Jochem had een idee voor de video. Bjørgen loopt over straat flink kapot te gaan. Ik voelde dat wel en we trokken met de band naar Antwerpen om niet een al te Hollands landschap op de achtergrond te hebben. Niet vervelend bedoeld, maar in België ziet het er op veel plekken mooi verlept uit. Na een lange avond in de oranjeverlichte stad gefilmd te hebben, eindigden we op een gigantisch verlaten industrieterrein in de haven, waar het écht een beetje eng was.

Bjørgen is geen acteur en ik ben geen dramaregisseur, maar ik probeerde bij mezelf zo veel mogelijk dat gevoel op te roepen van emotioneel helemaal naar de tyfus zijn omdat je echt niet weet wat je met jezelf aan moet, en waar je naartoe moet. Volgens mij snapte Bjørgen wat ik bedoelde, want ik kreeg het bij het monteren af en toe behoorlijk benauwd. Met een berg bizarre effecten en geintjes met transparantie heb ik geprobeerd de emotie van het liedje te versterken in de edit. Na de gelikte, perfect uitgelichte video van Tonight, die eigenlijk zichzelf monteerde, bleek dit een aardige puzzel. Ik wilde het materiaal kapot maken zonder het echt te slopen.

Misschien geen video om vrolijk van te worden maar soms is het lekker om muziek te luisteren over iemand die zich zó kut voelt, dat het daarna met je eigen sores eigenlijk wel meevalt.