Ik heb ontdekt waar mijn huismuis woont

21 februari 2014

Muizenparadijs

In mijn vriezer.

Voordat ik een kat had, was mijn huis een waar muizenparadijs. Een muis waagde zich soms zelfs in de huiskamer terwijl ik tv aan het kijken was. Vond ik best gezellig. De muis ook, want op een dag kwam ik thuis en zat ie op de bank met een zak chips en afstandsbediening in z’n klauwtje. Toen moest ‘ie kiezen: oprotten of huur gaan betalen. Hij koos uiteindelijk voor een tragische dood in een met pindakaas gevulde val.

Sinds Biebs hier woont is geen muis meer veilig, binnen of buiten. Laatst vond ik zelfs twee muizenhoofdjes onder de eettafel (de offerplaats). Opmerkelijk: het kontje is blijkbaar het lekkerst én er lopen hier dus tweekoppige muizen rond – maar goed dat dat gemuteerde monster is gevangen.

Toch rook het in de keuken nog steeds verdacht veel naar muis. Misschien nog van vroeger, dacht ik. Totdat ik Biebs een paar avonden lang geduldig zag posten voor de koelkast. Zou er toch nog een hardnekkig exemplaar ontsnapt zijn aan een wrede onthoofding? Ik ging op de geur af, schroefde de bovenkant van de vriezer los en ontdekte een waar pretpark voor knagers. In de hoek zag ik nog net een staartje ontsnappen. Bah!

Ik heb het schoon- en dichtgemaakt, maar de muis is er nog. Hup, Biebs, doe je werk!