Die ene onderbroek

22 april 2014

Justin Bieber heeft ook een onderbroek die niet zo lekker zit Ik ben op tour in Duitsland dus ik leef twee weken uit een koffer. Toen we de zoveelste hotelkamer volgeplempt hadden met onze zooi, hoorde ik een van m’n bandmaatjes zeggen: ‘M’n kutste boxers bewaar ik voor de dagen dat we niet spelen’. Ik ken dat. Ik heb ook een paar van die onderbroeken die gewoon echt niet lekker zitten. De hele dag ben je ze naar beneden aan het trekken omdat ze supergraag in je lies willen zitten of juist omhoog om geen bouwvakker te lijken. Om gek van te worden. Ze kriebelen, wringen, slobberen, persen de verkeerde zaken samen of staan gewoon voor geen ene meter. Zoiets kan je dag verpesten. En andersom: trek ’s morgens een chille boxer aan en de zon begint te schijnen. Dus ik snap dat je die bewaart voor de dagen dat we optreden. Toch zette het me aan het denken.

Waarom gooi ik die gekmakende onderbroek niet gewoon weg? En dan koop ik er een die wél lekker zit voor in de plaats. Opgelost. Nooit meer na het douchen twijfelen of het een kutboxerdag is of niet. Makkelijk. Ik besloot geen seconde te wachten en smeet een Topman-boxer (loeistrak van onder, oneindig veel piemelruimte en van achter zeker drie centimeter te kort) meteen weg. En die ene van de H&M (vies glad stofje, van ouderdom bijna doorzichtig geworden) zal mijn bil nooit meer van dichtbij bekijken. Ik nam afscheid van een America Today-boxer (afzichtelijke print, gegarandeerd balpijn). Toedeledokie!

Dankzij mijn opgeruimde gevoel bekeek ik de wereld met een frisse blik. Waarom hou je vast aan dingen waar je eigenlijk al lang vanaf had gemoeten? Soms is het zo’n kleine moeite om het leven zo veel aangenamer te maken. Koop eens een nieuwe rugzak waarvan de rits het nog wél doet. Gun jezelf een tweede iPhone-oplader zodat je ‘m niet constant kwijt bent. Schilder die vergeelde muur waar je je al jaren aan zit te ergeren. Zeg je saaie baan op! Kap met je ingedutte verkering! Verhuis naar een onbewoond eiland! Ok, niet overdrijven, begin klein. Hang eerst maar eens een schilderij recht.

Trouwens, weet iemand een goeie wasserette in Duitsland? Ik ben door m’n schone ondergoed heen.

Deze column verscheen eerder in Up Magazine 106.

Meer columns:
26. Arrogant
25. Proost
24. Ik wil een bijnaam
23. Was ik maar dj geworden
22. Tijd = geld = rijstwafels
21. Ik en mijn afstandsbediening
20. Frans, je patat is vies
19. Hoe herken je een singer-songwriter?
18. Crisis
17. Robin, Jochem & Casper
16. Bram in Indonesië
15. De vloek van veelzijdigheid
14. Lief 2013
13. Pizza met chocoladesaus
12. De gulden middenweg
11. Dapper
10. Zwaartekracht
9. Met je hart
8. Haters
7. Wie kijkt er nog videoclips?
6. Vooroordelen
5. 140 tekens pure frustratie
4. Shit, dat wil ik ook!
3. Geen bruine M&M’s aub
2. Lekker bezig in de bandbus
1. Muzikale meningsverschillen, ammehoela