3voor12/Tilburg-redacteur klaagt Only Seven Left aan

25 november 2010

HILVERSUM 25 NOVEMBER – Redacteur Twan Spierts van de Tilburgse afdeling van muzieksite 3voor12 is van plan de Hilversumse pianorockband Only Seven Left voor de rechter te slepen, laat Spierts via Twitter weten. Only Seven Left plaatste korte tijd een foto gemaakt door Spierts op hun website, zonder de verplichte bronvermelding.

Klaarkomende tienermeisjes
In oktober speelde Only Seven Left in de Tilburgse popzaal 013. Spierts schreef voor 3voor12/Tilburg een recensie, met als kop “Tienermeisjes geilen op Only Seven Left”. Hij vraagt zich in de recensie af waarom de jonge meisjes spontaan klaarkomen bij het aanschouwen van de band.

Bram de Wijs, drummer van Only Seven Left: “Iedereen mag van onze muziek vinden wat hij wil, maar onze fans zo belachelijk maken, vind ik niet kunnen. Dat is de redactie van 3voor12 landelijk trouwens met me eens; 3voor12-recensies moeten over muziek gaan. Het is inmiddels traditie dat 3voor12 ons de grond in schrijft, maar dat ze vervolgens ook nog zeuren dat we hun foto op onze site gebruiken, is nieuw.”

Excuses
De Wijs: “Iemand die zo bovenop zijn auteursrecht op internet zit, leeft volgens mij niet in 2010. Een foto zonder te vragen gebruiken is inderdaad niet netjes, maar vieze sekspraatjes over minderjarige meisjes publiceren en het ‘muziekjournalistiek’ noemen is dat ook niet. Wij hebben onze excuses aangeboden voor het ontbreken van zijn naam en de foto gelijk verwijderd.”

Persoonlijke titel
Spierts klaagt de band aan op persoonlijke titel, niet namens 3voor12. De Wijs: “Dat verschil is voor ons niet heel duidelijk, volgens mij is die foto in opdracht van 3voor12 gemaakt. Ik neem aan dat Spierts beseft dat hij het imago van 3voor12 hiermee hoe dan ook geen goed doet. We hebben 3voor12 ruim twee weken voordat we dit persbericht verstuurden gevraagd om het op te lossen, zonder veel resultaat.”

—–

Update: interview op Jimmy Alter en artikel op DutchScene.

Update 2: 3voor12 landelijk heeft verzocht om dit artikel te verwijderen en verdere actie te staken. Ze gaan proberen het intern op te lossen. Met hoop op goede afloop heb ik de blogpost verwijderd.

Update 3: Hoofdredacteur van 3voor12/Tilburg heeft Twan gevraagd de zaak te laten rusten, Twan heeft gezegd “er nog even over in beraad te gaan”.

Update 4: JimmyAlter heeft op verzoek van Twan en 3voor12 het artikel van hun site verwijderd. Ik heb mijn blogpost weer online gezet. Hieronder het oorspronkelijke interview met JimmyAlter:

Nu je zo alle reacties hebt gelezen, hoe denk je er nu over?
Het is erg prettig om zoveel reacties te krijgen van mensen die aan onze kant staan, ook van professionele fotografen en journalisten (o.a. Metro, OOR, Up Magazine). Natuurlijk heeft Twan officieel gelijk, maar we vinden gewoon dat hij overdrijft met de rechtszaak, dus overdrijven wij een beetje terug met dit persbericht. We hebben trouwens in onze nieuwe rider opgenomen dat 3voor12-lokaal-journalisten niet meer welkom zijn bij onze shows. Een opbouwende recensie is welkom, maar we hebben niks aan die negatieve vibe die er nu om onze show in Tilburg hangt. Dat plekje op de gastenlijst gebruiken we liever voor iemand van JimmyAlter, DutchScene of OOR.

Heb je nog een boodschap voor Twan?
Twan, we hadden het graag afgedaan als grapje, totdat je met een rechtszaak ging dreigen, dat is niet grappig. Hopelijk hebben onze fans je een beetje heel gelaten.

58 Responses to “3voor12/Tilburg-redacteur klaagt Only Seven Left aan”

 1. Chiel Says:

  @thomas: het is een vrijwilliger, die op eigen naam (zie hierboven) handelt. Moeilijk te ontslaan dusdoor 3VOOR12, wel zonde dat hij de naam van 3voor12 zo te grabbel gooit

 2. Annafotografie Says:

  @Chiel Yes, dat is niet zo handy inderdaad

 3. mas Says:

  ik was erbij in 013. En ik zou me bijna aangesproken voelen!
  Misschien moet ik maar die Twan moeten aanklagen omdat hij zegt dat
  ik en de mensen met wie ik was klaarkwamen

 4. Storm Says:

  En ik de hele tijd maar denken dat de boefjes van osl een foto van het hoofd van Twan op hun gezet hadden :-). Dat was veel leuker geweest.

 5. Diede Says:

  Ik snap niet waar die man zo moeilijk over doet,
  Jullie hebben je excuses aangeboden én de foto verwijdert,
  probleem opgelost zou ik zeggen.
  dit is wat jij inderdaad zei Bram niet echt goed voor zijn/hun imago.

  Een beetje overdreven, als je het mij vraagt.

 6. julia Says:

  Inderdaad bullshit, van zo’n klein dingetje zo’n probleem maken.
  Ook dat hij zo praat over de fans! Sorry hoor maar dat is toch gewoon raar.
  En dat voor een muziekliefhebber..
  Gewoon jaloers op mensen die WEL succes hebben. (:
  dus zet em op, OSL!<3

 7. Bram de Wijs » Blog Archive » De Noorderslagrecensie van 3voor12…? Says:

  […] een vervelende rel ala de Twan Spierts-gate te voorkomen, checkte Niels even of de heren bij 3voor12 er om konden lachen voordat we het op […]

 8. Bram de Wijs » Blog Archive » Recensie: 3voor12-recensies van Pinkpop Says:

  […] heb al eerder commentaar geuit op 3voor12 en dat heeft toen kleine relletjes veroorzaakt, wat deze keer helemaal niet mijn bedoeling is. Ik vind dat 3voor12 vaak puik werk […]

Leave a Reply