Bestel nooit iets bij de cdperserij.nl

3 juni 2009

Leerzaam dagje: nooit meer wat bestellen bij Decdperserij.nl. Hun offerte was aanvankelijk de goedkoopste, maar er bleven (blijven!) maar onvoorziene extra fantasiekosten bijkomen. Waaronder een naheffing van 230 euro voor het certified PDF maken van het drukwerk. Dat is een kwestie van “opslaan als…” doen in je opmaakprogramma, dus echt compleet belachelijk.

En het ergste is nog: het drukwerk is niet eens zo mooi, wel prima, maar lang niet zo scherp als drukwerk dat we eerder bij – inmiddels goedkopere – concurrenten lieten maken.

17 Responses to “Bestel nooit iets bij de cdperserij.nl”

 1. thomas Says:

  dat ga je toch niet betalen?

 2. Bram Says:

  tja, wat is het alternatief? supergemenelui daar aan de telefoon die klanten als vuil behandelen (ik probeerde korting of iig uitleg te krijgen):

  ik: “Ja, ik snap dat wij het artwork verkeerd hebben aangleverd, maar hoe kan dat 230 euro kosten?”
  hij: “Dat is jullie schuld. Kunnen wij niks aan doen. Zo is het nu eenmaal. Dat u nou geen verstand heeft van grafische bestanden opmaken!”
  ik: “Ik bén grafisch vormgever!”
  hij: “Dan had je het goed moeten aanleveren.”
  ik: “Nouja, ik vind dit een rare manier om met klanten om te gaan.”
  hij: “Pf, nou wij hebben 1000 klanten per jaar hoor.”
  ik: “Stoer.”

  (kon me niet meer inhouden…)

 3. Roderick Says:

  Hebben ze je van te voren op de hoogte gebracht van de extra kosten of staan ze ergens vermeldt op hun website? Zo niet dan moet je dat extra bedrag voor het opmaken van de PDF echt niet betalen, dat is pure afzetterij..!!

 4. thomas Says:

  het is sowieso gelul van die gasten. als iets 10 seconde kost mag het niet opeens 230 euro kosten. serieus ze hebben geen poot om op te staan. zal ik ze bellen? ik maak ze af, idioten

 5. Bram Says:

  haha graag! :P

  ja het staat allemaal wel ergens in een van de 100 bijlages die ze hebben gemaild. in kleine lettertjes. en er staat bijv: 55 euro opmaakkosten. maar dan komt daar dus nog 85 euro uurloon bij (hoe duur zijn die DTP’ers daar hee!?).

 6. Willem Says:

  Hoi Bram,
  Nee, he..waarom lees ik dit nu pas!? Ik ga mijn nieuwe cd ook bij hen laten drukken. Heb al betaald en krijg nu ook het “het is geen certified pdf-verhaal”, terwijl degene die het voor mij heeft ontworpen (een zeer ervaren ontwerper) zegt dat het dat zeker wel is. Bij de meeste andere bedrijven vragen ze simpelweg of je t nog eens op kan sturen als het niet voldoet, maar hier rekenen ze dus blijkbaar 230 euro.
  Nu staat mij dus hetzelfde kostenplaatje te wachten! En het was dus ook niet eens scherp gedrukt zeg je…aaarch..kunnen we hier niet iets tegen ondernemen?
  Groet,
  Willem / Clemm

  ps. Ik had 2 jaar geleden trouwens besteld via Replifact, dat is ook echt een klotebedrijf. Ze bleven maar fouten maken en het kostte me maanden om mijn Stemra-voorschot (455 euro exclusief) terug te krijgen.
  Met de ervaringen die ik tot nu toe heb met drukkers krijg ik een erg negatief beeld vd beroepsgroep.

 7. Bram Says:

  aiii… ja er zou een site moeten komen met ervaringen van bands met perserijen!

  ik heb zelf wel goede ervaringen met Blue Digital en Mediatrack, die leken alleen wat duurder dan Decdperserij/Music Minds. maar daar heb je iig niet het gevoel dat je afgezet wordt.

  sterkte ermee… in ieder geval niet zomaar akkoord gaan met al die extra kosten, het minste wat je kan doen, is ze een kutdag bezorgen! :)

 8. Willem Says:

  Idd,
  zo’n site is hoognodig!
  Jammer dat ik dit ontdek nu ik al met ze in zee ben gegaan en ik de basiskosten al betaald heb. Anders zou ik zeker naar een ander bedrijf overgestapt zijn.
  Ik heb zeker geen zin om die extra kosten te gaan betalen…zal eens informeren of er een organisatie is die hier wat tegen kan doen (Ombudsman, Kassa).
  Succes met je muziek verder, we hebben lang geleden wel eens contact gehad, Toeval dat we nu in hetzelfde schuitje zitten.

 9. Peter van Deursen Says:

  Hoi mensen

  Wij hebben de cd’s laten maken bij cdfabriek.nl
  Absoluut tevreden.
  Geen problemen.
  Ik denk ik vraag om korting.
  Zelfs dat kon.
  Geen verzendkosten € 39,95 in de pocket

 10. Theo van der Vliet Says:

  Of bestel je cd’s en vinyl hier: http://www.mmcompany.nl, snel, scherpe prijzen, goede service en geen onzinpraat.

 11. Diana de Raaf Says:

  Bedankt voor dit toppic. Ook wat geleerd. :-) (Was bijna in zee gegaan met ze, maar voelde nattigheid. Ik ga (proberen met korting) een offerte bij cdfabriek.nl aanvragen. Klasse..

 12. Paul van Dungen Says:

  Ik had diverse bedrijven gemaild
  Met dezelfde vraag
  500 cd’s standaard drukwerk.
  En de winnaar is Cdfabriek.nl
  In prijs maakt het allemaal niet zo veel uit
  Maar wel duidelijke taal en veel tips over van alles en nog wat
  Mijn drukwerk klopte ook niet Maar ze hebben het gratis in orde gemaakt Sterker nog ik kreeg ook nog een drukproef. Mijn zus heeft haar cd vorig jaar bij Mediadub laten persen en ook tevreden. Dus het kan wel nog !!!

 13. Hans Says:

  Idd zelfde mee gemaakt met cd’s perserij in het verleden nu al heel lang en tevreden klant bij http://www.cdhamster.nl
  Zeer snel en correct, 1 contact persoon als het moet krijg je na werktijd via app nog antwoord..

  En correctie maken gewoon gratis!!

 14. Klaas Verbunt Says:

  Zoek en gij zult een goede perserij vinden
  Zelf heb ik goede ervaring met media track

  Groetjes Klaas Verbunt Brussel.

 15. Klaas Verbunt Says:

  Of kijk even op http://www.muziekbusiness.nl

 16. Yvonne de Groot Says:

  Wij hebben onze dvd van de school St Servaes bij http://www.cdfabriek.nl laten maken. Zeer tevreden en ze hebben daar een apen geduld. Zonder meerkosten hebben ze de inlay van de dvd box opnieuw gemaakt. zodat de uitreiking van onze dvd onvergetelijk was. Mijn complimenten. Er zullen zeker meer bedrijven zijn die een goede service hebben. Ik heb alleen ervaring met cdfabriek en die was goed

 17. Joke van Duin Says:

  Onze cd bij Tapes laten maken.
  Alles prima geregeld.

  Groetjes
  Joke van Duin.

Leave a Reply